Lenen zonder bank en zonder rente

Nog een andere manier om geld te lenen is door geld lenen zonder rente. Deze manier van geld lenen is heel voordelig als het lukt, maar gaat u met een iets minder betrouwbare partij in zee, dan kan het wel eens verschrikkelijk aflopen voor uw financiële situatie. Er zijn meerdere gevallen bekend van mensen of zelfs gezinnen die dus geld konden lenen bij iemand anders, particulier geld lenen ook wel genoemd. In de voorwaarden was het voor degene die het geld uitleende heel slim beschreven, het eindigde in een financieel debacle voor de mensen die het geld leenden. Schuldsanering is daarbij helaas geen uitzondering.

Kijk naar de inflatie

Wel een veilige manier om geld te lenen zonder bank, maar ook zonder rente, is het lenen van geld bij veilige particulieren. Mensen die al bekend staan als een veilige haven. Als je goed nadenkt is dit eigenlijk onmogelijk. Enkel personen die het vanuit hun hart doen en die ook geld over hebben, zullen geld lenen zonder rente en zonder bank. Over veiligheid gesproken, het is tegenwoordig van groot belang dat een beveilingsprogramma is geïnstalleerd op uw computer om met een gerust hart uw bankzaken online te regelen.

Een goed voorbeeld waar je geld kunt lenen zonder rente en zonder bank is bij familie en / of goede vrienden. Maar ook deze moeten geld over hebben, aangezien de inflatie natuurlijk ook meegenomen moet worden. Als je €100 uitleent tegen 0% rente, en de inflatie is bijvoorbeeld 2,9% (dit was de inflatie in Nederland in 2012), dan is de €100 aan het einde van het jaar iets meer dan €97 waard. Degene die het geld uitleent, verliest dan eigenlijk geld. Een minilening biedt ook de mogelijkheid om geld te lenen zonder bank en zonder rente.