Geld lenen zonder bank – zwarte lijst

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom men geld zou willen lenen zonder bank. De tussenkomst van een bank zorgt vaak voor extra kosten. Banken zijn aan de andere kant ook weer heel betrouwbaar, en vaak nog wel het belangrijkste: banken hebben geld. Als jij aan de voorwaarden voldoet en je wilt €100.000 lenen, geen probleem, een bank heeft altijd wel cash achter de hand.


Zwarte lijst

Maar wat nou als je op de zwarte lijst staat? Dan willen banken jou helemaal geen geld uitlenen. Dan zul je een van de volgende twee dingen moeten doen: 1) van de zwarte lijst afgaan 2) bij andere kredietverstrekkers proberen om geld te lenen. Je kunt dan trouwens altijd nog wel geld lenen met BKR, maar dit is niet aan te raden.

Allereerst, wat is de zwarte lijst? Een zwarte lijst is een lijst met Belgische consumenten die moeilijk aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen. Als je hierop staat, wordt het heel moeilijk om een krediet toegewezen te krijgen.

Geld lenen zonder bank

Je zult dan dus geld moeten lenen zonder bank. Zoals eerder gezegd kan dit bij familie en/of vrienden, maar je kunt het ook bij je baas proberen. Deze vinden dit meestal niet zo leuk, dus probeer het eerst via andere wegen. Er bestaat ook crowdfunding. Google dit maar eens, het zorgt voor direct contact tussen kredietnemer en kredietgever, zonder financiële intermediairs ertussen (zoals banken). Als je je schulden hiermee probeert af te betalen zal niemand je iets willen lenen, dus doe het alleen als je geld wilt lenen voor bijvoorbeeld een startende onderneming. Anders kun je overigens ook nog proberen om geld te lenen, direct via particulieren. Deze maken helaas graag gebruik van de financieel penibele situatie waarin mensen kunnen verkeren, en zullen hoge rentes vragen.